Zo krijg je een gezonde geest in een gezond lichaam

In onze hectische samenleving vergeten we al eens om tijd voor onszelf te nemen. Het is nochtans broodnodig voor een gezonde en positieve mindset. En dat is net het geheim van succesvolle mensen. Omdat ze hard werken, zorgen ze ook goed voor hun mentale en fysieke welzijn. 
In onze hectische samenleving vergeten we al eens om tijd voor onszelf te nemen. Het is nochtans broodnodig voor een gezonde en positieve mindset. En dat is net het geheim van succesvolle mensen. Omdat ze hard werken, zorgen ze ook goed voor hun mentale en fysieke welzijn. Dankzij deze eenvoudige tips vind ook jij die welverdiende ruimte en tijd voor jezelf. De terrasoverkapping van Renson zorgt alvast voor de perfecte plek om tot rust te komen bij je thuis. 

1.    Trek de natuur in

Hét welvaartsprobleem? Stress. Uit recent onderzoek van de universiteit van Exeter blijkt dat twee uur per week in de natuur verblijven, gelinkt is aan een goede gezondheid en een verhoogd welzijn. Zorg daarom dat je het hele jaar door geniet van je tuin. Dat kan door een terrasoverkapping met warmte-element of een ingebouwde haard. Mooie planten maken het niet alleen gezelliger, maar geven extra zuurstof en zuiveren de lucht. 

2.    Eet gezond

De juiste voeding beïnvloedt je fysieke en mentale welzijn op een positieve manier. Eet zoveel mogelijk gerechten met verse ingrediënten. Waarom niet gezellig koken in je buitenkeuken terwijl je gezelschap geniet van een aperitief? 

3.    Beweeg voldoende en geniet ervan

Door stress en deadlines ploffen we ’s avonds vaak liever in de zetel. Toch is voldoende beweging noodzakelijk voor een gezonde geest. Creëer thuis je eigen plekje om te bewegen. Veel heb je niet nodig: neem je yogamat mee naar buiten, zoek via Youtube een inspirerende workoutvideo of vraag een personal trainer om hulp. Of wat dacht je van een hometrainer onder je tuinoverkapping? Geniet van het uitzicht en de frisse buitenlucht. Graag discreet? Dankzij tuinwanden creëer je ruimtes om je af te zonderen.  

mindfulness-2.jpg

4.    Neem tijd om te plannen en reflecteren

Het geheim van succesvolle mensen? Ze nemen tijd om te onthaasten en reflecteren over hun werk. Een drukke dag gehad? Zet je even op je terras en reflecteer over wat goed liep en wat beter kan. Maak ondertussen een to-do-lijst en planning om er de dag erna met een fris hoofd terug in te vliegen. Vergis je trouwens niet: elke fout is een kans om te leren. Grijp dat kwartier per dag om je planning bij te stellen en te dromen over het volgende succes. 

5.    Omring je met vrienden

Uit onderzoek van de University of North Carolina blijkt dat een goed sociaal netwerk belangrijk is voor onze gezondheid. Wat blijkt? Mensen leven langer als ze meer sociale contacten hebben. Die momenten met vrienden zijn dus niet alleen leuk, ze zijn ook belangrijk om je goed te voelen. Nodig daarom je vrienden uit voor een ontspannende avond op het terras. 

viktorbentley_VideoStills_052.jpg

Richiedi la tuabrochureper cercare ispirazione

Fatti ispirare dai nostri numerosi progetti di successo, scopri i vari modelli e tutte le opzioni. Scarica la brochure digitale qui!