Een terrasoverkapping in de voortuin? Waarom niet!

Een terrasoverkapping associëren we automatisch met de achtertuin. Maar dat hoeft helemaal niet: een terrasoverkapping kan je woning ook uitbreiden aan de zijkant, op het terras of … in de voortuin! Zegt een overkapping aan de voorkant van je woning je wel iets? Hou dan zeker rekening met volgende aandachtpunten. 
Een terrasoverkapping associëren we automatisch met de achtertuin. Maar dat hoeft helemaal niet: een terrasoverkapping kan je woning ook uitbreiden aan de zijkant, op het terras of … in de voortuin! Zegt een overkapping aan de voorkant van je woning je wel iets? Hou dan zeker rekening met volgende aandachtpunten. 

Is je voortuin groot genoeg voor een terrasoverkapping? 

Een terrasoverkapping in een kleine voortuin zetten? Dat is in de meeste gevallen géén goed idee. Alleen als je een groter stuk grond hebt, dat eventueel is afgeschermd van de straat, kun je een mooi resultaat bereiken. De overkapping creëert dan een soort portiek, wat een romantisch en huiselijk effect geeft. Door je terrasoverkapping aan te vullen met zijelementen, geniet je bovendien toch nog van de nodige privacy – zélfs in je voortuin. 

Kies een subtiele overkapping 

Als er tegen de gevel van je huis opeens een opvallende overkapping staat, ziet het geheel er misschien wat chaotisch uit. Kies daarom een overkapping die naadloos aansluit bij je woning. Vul een strakke witte villa bijvoorbeeld aan met een witte Camargue. Of kies voor de Lapure in warm grijs bij een landelijke woning. Daarnaast is het een goed idee om voor je terrasoverkapping dezelfde RAL-kleur als het schrijnwerk te kiezen. Zo vormen de overkapping en je woning een harmonieus geheel. 

Hou rekening met de regelgeving 

Tot slot is het belangrijk om te weten dat de regelgeving voor een voortuin vaak een stuk strenger is dan voor een achtertuin. Ga na welke regelgeving er binnen jouw stad of gemeente geldt. In welke gevallen is een terrasoverkapping in de voortuin wel of niet toegelaten? Doe genoeg research, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Wil je je woning upgraden met een terrasoverkapping van Renson? Ga gerust eens langs bij een verdeler in je buurt. 

Vraag jouw inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze realisaties en ontdek de verschillende modellen en al hun mogelijkheden.