9 minuten om te lezen

8 pergola ideeën voor 365 dagen buitenleven

Investeren in je tuin en buitenomgeving creëert meerwaarde. Voor je woning en voor jezelf. Want buitenleven geeft zuurstof, letterlijk en figuurlijk. Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door buiten. Of je nu graag je innerlijke party animal bovenhaalt of liever je showcooking skills demonstreert voor vrienden en familie, je pergola is er de perfecte locatie voor. We geven je alvast 8 pergola ideeën.

Pergola ideeën voor buitenleven

Weer of geen weer, beschut tegen wind, zon en regen overstijg je de seizoenen vanonder je terrasoverkapping. De duurzame structuur, kwalitatieve technieken en vele opties om je pergola te personaliseren geven je alle comfort om buiten te leven, het hele jaar door. Een etentje, work out, vergadering, kinderfeestje, kooksessie, drankje onder vrienden, party of – waarom niet – een nachtje glamping: het kan allemaal ook perfect buiten. Laat je inspireren:

1. Outdoor glamping

Lekker romantisch en in stijl kamperen in je eigen tuin. Inclusief alle luxe die jij belangrijk vindt. Zo knijp je er samen even tussenuit, zonder zwaar geladen auto, geworstel met tentstokken of uitgebreide voorbereiding. Spontaan, op je eigen tempo en met alle comfort binnen handbereik.
 

2. Mancave in het groen

Een muffe zolderkamer waar je afspreekt met de maten? Waarom promoveer je je pergola niet tot mancave? Verzamel er bijvoorbeeld met je mountainbikekameraden voor een fikse rit. Banden oppompen, bidons vullen en door de modder ploeteren. Heerlijk! En bij aankomst haal je snel een frisse pint uit de koelkast.
 

3. Tuinkantoor

In alle rust een dossier afwerken, een inspirerende brainstorm in het groen of mails beantwoorden in een aangenaam kader: onder je pergola richt je een gezellig outdoor (home) office in. Koffietje erbij – of thee voor de liefhebbers – en je krijgt letterlijk zuurstof voor al je professionele plannen.
 

4. Sporten in de natuur

Een zweterige fitnesszaal of duf yogalokaal doen je sporthart niet bepaald sneller kloppen? Voeg een outdoor training toe aan je pergola ideeën. Alleen, 1-op-1 of met je brienden of vriendinnengroep. Van BBB-sessie of dansrepetitie tot cooldown na het joggen.
 

 

5. Culinair genieten in je tuin

Nodig je een chef aan huis uit of gooi je liever zelf een goede steak op de barbecue? Hoe dan ook smaakt je maaltijd nog beter met het weidse zicht en de rust van je eigen buitenomgeving. Daar kan geen restaurantterras tegenop!
 

6. Outdoor verjaardagsfeestje

Een verjaardagsfeestje, vooral voor kinderen, brengt vaak veel rommel mee in huis. De makkelijkste oplossing? Organiseer je (kinder)feestje gewoon buiten, onder je terrasoverkapping. Heerlijk om je kinderen zo te zien genieten. En je hoeft vooraf niet eens wakker te liggen van de weersvoorspellingen.
 

7. Party time!

Van je favoriete playlist tot je meest populaire cocktailrecept: tover je pergola om tot feestpaleis. De groene omgeving zet meteen de juiste sfeer. De geïntegreerde verlichting en alle mogelijke settings verklaren de dansvloer in een handomdraai voor geopend. Wedden dat je er jaren later nog aan terug denkt met een brede smile op je gezicht?
 

8. Fietspauze in alle comfort

Renners en hun koffiepauzes, het is en blijft een hecht stel. Die koffiepauze hou je uiteraard het liefst in alle comfort en omringd door rustgevend groen. Onder je terrasoverkapping van Renson heb je alle mogelijkheden om te herbronnen, bij te tanken of je rit in schoonheid af te ronden. Want al dat zweet verdient een beloning!
 


Andere pergola ideeën? Of ben je op zoek naar de terrasoverkapping om zelf het hele jaar door buiten te genieten? Contacteer een Renson-verdeler .

Sue Deloore
Auteur: Sue Deloore

Sue Deloore is een outdoor living specialist bij Renson. Ze heeft een diploma industrieel ingenieur elektro-mechanica en voltooide een cursus projectmanagement aan de Vlerick Business School. Op verschillende gereputeerde websites, zoals Architectura.be, Bouwinfo.be en A-plus.be, heeft ze haar expertise rond buitenleven en architectuur gedeeld.

Connecteer op LinkedIn