Gasten ontvangen met de allure van een sterrenzaak

Tijd om te ontspannen is een zuivere luxe. Toch hebben de meeste succesvolle mensen daar een acuut gebrek aan: ze hebben wat men noemt ‘time poverty’ of ‘time famine’, tijdarmoede of tijdhonger. Het komt er dus op aan om de schaarse vrije tijd erg behoedzaam te spenderen. 
Tijd om te ontspannen is een zuivere luxe. Toch hebben de meeste succesvolle mensen daar een acuut gebrek aan: ze hebben wat men noemt ‘time poverty’ of ‘time famine’, tijdarmoede of tijdhonger. Het komt er dus op aan om de schaarse vrije tijd erg behoedzaam te spenderen. 

Quality time met je kinderen of familie staat daarbij op de eerste plaats. In de tweede plaats hebben we uiteraard ook nood aan kwaliteitsvolle sociale interactie met vrienden en kennissen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat die momenten kwalitatief genoeg zijn? Dat ze mensen zullen bijblijven? Ontvang je gasten op mooie avonden buiten in stijl, met de allure van een sterrenzaak, en maak er een ongelooflijk feest van dankzij een echte buitenfeestkamer. Een paar tips voor een geslaagde avond!

viktorbentley_VideoStills_052.jpg
 
  1. Aan tafel zitten of loungen: Is je overdekte terras normaliter alleen voorzien van een lange eettafel en stoelen, verhuis dan desnoods bij erg mooi weer ook een paar clubzetels naar buiten. Met een sofa en een lage tafel creëer je een fijne zithoek voor het aperitief. Worden er de hele avond hapjes gegeten, dan hoeft een grote tafel zelfs niet. Ook een geïmproviseerde bar is meteen een sfeermaker en kun je makkelijk huren bij een gespecialiseerde cateringzaak.
  2. Verlichting: Zorg voor extra verlichting op speciale avonden. Feestelijke lampenslingers en lichtsnoeren zijn makkelijk te bevestigen rond bomen, takken, palen of aan gevels. Een regen van lichtsnoeren is imposant en feeëriek. Ook oplaadbare design tafellampjes zorgen voor erg veel sfeer. Laat de gasten als aandenken een tafellampje meenemen naar huis. Uiteraard zorgen ook geïntegreerde lichtelementen van Renson in de tuin zelf voor een adembenemende ervaring bij valavond. 
  3. Kies een thema: Mediterrane patio’s en overdekte buitenruimtes geven meteen al een erg feestelijk gevoel. Richt je je buitenkamer in een witte Ibiza-stijl in, dan is het bijna net alsof je je gasten meeneemt op vakantie. Ook cocktails, kleurige stoelen en een Acapulco-vibe zijn ook al een fantastisch zomerthema. Houd je het liever soberder, zorg dan dat er vooral culinaire perfectie is. Reizen op het bord, dat is immers ook memorabel.
  4. Verkoeling en verwarming: Op frisse avonden voorzie je beter een extra warmtebron. Beschik je niet over een overkapping met ingebouwd warmte-element, dan kun je extra terrasverwarming op gas of zelfs een mobiele gashaard plaatsen. Heb je een buitenhaard, dan is dat ‘the best of both worlds’. In de zomer kan een hittegolf anderzijds voor té veel warmte zorgen. Zorg dan zeker dat het terras voldoende schaduw biedt door bijvoorbeeld gebruik te maken van ventilatie onder de overkapping. 
  5. Muziek en buitengevoel: Wanneer je terrasoverkapping voorzien is van ingebouwde luidsprekers, dan heb je de luxe om via een mooie playlist meteen voor ambiance te zorgen: van rustige cocktail-muziek tot muziek in het thema van de avond... Extra zuiderse sfeer in je eigen buitenparadijs is altijd fijn.

Zamów broszurę inspiracyjną

Zainspiruj się wieloma udanymi projektami i odkryj różne modele wraz ze wszystkimi opcjami. Elektroniczną broszurę pobierzesz tutaj!

Related articles

Zomerse salade met geroosterde aardappelen, ideaal bij barbecuegerechten

Deze geroosterde aardappelsalade blinkt uit in eenvoud en smaak . De zure room, knapperige walnoten en fluwelen rozijnen zorgen voor de perfecte balans tussen zuur, zoet en hartig. Genieten met al je zintuigen!  
Gilles Draps ging voor Renson aan de slag in het Renson Concept Home en toverde heerlijke zomerproof gerechten op tafel waaronder geroosterde aardappelen met een zure roomdressing en een gegrilde côte à l’os met anjovisboter. Wist jij overigens dat je je barbecue op wieltjes zo onder je Camargue Skye terrasoverkapping kan rollen? Erg handig bij een onverwachte zomerbui.
Czytaj więcej >

Om mee uit te pakken: gegrilde côte à l’os met ansjovisboter

Daar is de zomer, daar is de zon. En dan klinkt de lokroep van de barbecue. Met dit recept kan je je
gasten in stijl ontvangen. Een gegrilde côte à l’os is een zomerklassieker en valt zeker in de smaak. De anjovisboter, die boordevol umuami zit, geeft er een verrassende twist.
Czytaj więcej >

Mindful in het leven staan voor beginners

Om een staat van diepe ontspanning te bereiken, hoef je geen meditatiegoeroe te zijn. Enkele simpele trucjes volstaan om ruimte te maken in je hoofd voor wat er echt toe doet en om volledig tot rust te komen.
Czytaj więcej >