5 manieren om je hoofd leeg te maken

De grootste luxe van deze tijd is… tijd. Maar hoe geniet je van ‘tijd’ als stress, en emoties de bovenhand nemen? Als het hoofd niet meer tot rust komt? Simpel: ga in de tuin zitten en zoek een rustige plek waar je weer tot jezelf kan komen. Een outdoor room of een overkapping is daar ideaal voor. 
De grootste luxe van deze tijd is… tijd. Maar hoe geniet je van ‘tijd’ als stress, en emoties de bovenhand nemen? Als het hoofd niet meer tot rust komt? Simpel: ga in de tuin zitten en zoek een rustige plek waar je weer tot jezelf kan komen. Een outdoor room of een overkapping is daar ideaal voor. 

Laat telefoons of laptops in huis en probeer op een gerichte manier de stress te verdrijven. Kies uit vijf verschillende manieren om na een drukke dag doeltreffend het hoofd leeg te maken, in de aangename beschutting van een outdoor room.

mindfullness-1.jpg
  1. Zoek afleiding: wanneer gedachten te dominant worden en het brein in een maalstroom van vragen terecht komt, is het tijd om doeltreffende afleiding te zoeken. Intensief muziek op headphones beluisteren, met een goed glas wijn, en zicht op de bomen, velden of bloemen is een prima afleiding om dwingende gedachten tot rust te brengen.
  2. Wees in alles ‘mindful’: als relaxatiemethode kan mindfulness de activiteit in de hersenen effectief beïnvloeden. Doodgewone bezigheden zoals koken, planten verpotten of het verzorgen van huisdieren  worden daarbij uitgevoerd met een volledige en complete mentale focus op de handeling en de waarneming. Deze training in aandacht en opmerkzaamheid is stressverlagend en fantastisch voor de mentale weerbaarheid.
  3. Schrijf en teken: een manier om orde in de chaos te brengen is de gedachtestroom te vertragen en stil te leggen, precies door de gedachten en vragen op te schrijven. Gebruik traditionele middelen als pen en papier. De formulering en het neerschrijven schept een afstand met de stresserende emoties. Iets van zich afschrijven is letterlijk een soort therapie. Wie niet snel of vlot met woorden is, kan zelfs door middel van tekeningen, lijnen, vormen een patroon maken in een gedachtegang. Het resultaat is niet belangrijk, wel het proces.
  4. Vervang je gedachten: zoek een aangenaam plekje in het buitensalon en neem een goed boek in de hand. Non-fictie vergt wat meer inspanning van het brein. Fictie heeft het vermogen om de gedachten meteen gericht mee te nemen in een verhaal en de eigen maalstroom van gedachten en gevoelens meteen te stoppen. Wonderlijk.
  5. Mediteer: Mediteren kan voor verbazingwekkende positieve veranderingen in de hersenen zorgen. Ga er rustig voor zitten en breng de aandacht naar binnen in het lichaam, in de geest. Haal rustig adem en focus op de fysieke ervaring: de bries, de zon, het licht, het gras. Laat afzonderlijke gedachten en gevoelens langzaam toe. Observeer en breng de focus steeds terug naar het huidige moment.

Richiedi la tuabrochureper cercare ispirazione

Fatti ispirare dai nostri numerosi progetti di successo, scopri i vari modelli e tutte le opzioni. Scarica la brochure digitale qui!