3 minuten om te lezen

Ongestoord werken? Dat kan in je hoogstpersoonlijke tuinkantoor!

Heb je een eigen zaak en werk je steevast van thuis uit? Of neem je ’s avonds vaak werk mee van op kantoor? In elk geval is een modern tuinkantoor – een rustgevende kantoorruimte in je eigen tuin – ideaal om kwalitatief hoogstaand werk af te leveren, zonder gestoord te worden. Lees hier meer over het hoe en waarom van een hip tuinkantoor!

Ongestoord werken? Dat kan in je hoogstpersoonlijke tuinkantoor!

Een tuinkantoor, zegt u?


Misschien zag je deze trend al passeren op televisie of op het internet, maar tuinkantoren zijn ‘hot’.
Een tuinkantoor of ‘garden studio’ is een thuiskantoor in een apart gebouwtje in je tuin. Je kunt er in alle concentratie werken, want je wordt niet gestoord door rinkelende telefoons of luidruchtige collega’s, en je houdt de huishoudelijke taakjes op die manier ook op veilige afstand. Bovendien bevind je je in een omgeving die je zinnen prikkelt, met uitzicht op de tuin of het landschap. En dat dus op enkele meters van je huis: bye bye dagelijkse pendel!

Verschillende mogelijkheden voor tuinkamers

Door de plotse populariteit van tuinkantoren, zijn ontwerpers, doe-het-zelvers en andere creatievelingen aan het improviseren geslagen. Er zijn dan ook al heel wat verschillende oplossingen naar voren geschoven voor de inrichting van een tuinkantoor:

  • De veranda inrichten als thuiskantoor. Geen écht tuinkantoor, maar de beleving komt behoorlijk dicht in de buurt van ‘the real thing’.
  • Het tuinhuis ombouwen tot een gezellig tuinkantoortje. Deze oplossing is makkelijk en goedkoop, maar levert niet de meest kwalitatieve kantoorruimte op.
  • Een ‘office pod’ is een werkplek in een knusse, verplaatsbare capsule. Het prijskaartje is niet min, maar je krijgt er wél uniek design en een fantastische beleving voor in de plaats.
  • Als je een ruim kantoor wil met alles erop en eraan, kun je een vrijstaande overkapping neerpoten in je tuin, net zoals een garage maar dan met grote ruiten, verwarming en een mooi bureau natuurlijk.
  • Een afsluitbare terrasoverkapping kan eveneens dienen als tuinkantoor. Kies voor een kwalitatieve overkapping met afsluitbare lamellen en beweegbare zijwanden. Zo geniet je in de zomer van een rustgevend buitenkantoor, terwijl je de rest van het jaar beschermd bent tegen wind en regen.

Tele- en thuiswerk, geen kortstondige rage

Almaar meer mensen werken permanent of enkele dagen per week van thuis uit. Overheid en bedrijven zetten dan ook almaar meer in op telewerk en thuiswerk, omdat het flexibiliteit biedt voor zowel de werkgever als de werknemer. Gezien het toenemende belang hiervan, is het belangrijk dat je je thuis- of tuinkantoor kwalitatief inricht. Denk bijvoorbeeld aan duurzame materialen, verwarming, koeling en ergonomie.

Sue Deloore
Auteur: Sue Deloore

Sue Deloore is een outdoor living specialist bij Renson. Ze heeft een diploma industrieel ingenieur elektro-mechanica en voltooide een cursus projectmanagement aan de Vlerick Business School. Op verschillende gereputeerde websites, zoals Architectura.be, Bouwinfo.be en A-plus.be, heeft ze haar expertise rond buitenleven en architectuur gedeeld.

Connecteer op LinkedIn