Tijd is de nieuwe luxe

Om op een snelle en fijne manier te relaxen, hoef je niet verder dan je eigen achtertuin te kijken! Een tuinpaviljoen of overkapping van Renson is niet alleen aangenaam voor de zintuigen, het is ook nog gezond voor lichaam en geest.
Meer en meer drukbezette mensen ontdekken de voordelen van een outdoor space. De dag beginnen in alle stilte in een buitenkamer zorgt immers voor het aanmaken van mentale energie. De dag afsluiten met een moment van aangename rust en natuurgeluiden werkt de stress helemaal weg. In de VS hebben trendwatchers onlangs de beneficiaire gevolgen van ‘niksen’ ontdekt. ‘Niksen’ is namelijk niet lui zijn, maar de dingen laten gebeuren zonder schuldgevoel.

Even ontsnappen aan de dwingende drang om je agenda af te werken of je mails te checken. Een buitenkamer of tuinpaviljoen is daar een perfecte plek voor. Niksen is een deugddoende vorm van mindfulness: terwijl de stress verdwijnt, vloeit de geest mee in andere waarnemingen. De avondzon voelen, een bries langs de huid voelen strijken, een merel horen fluiten: al die onbewuste sensaties zorgen dat er terug een mentale balans in de plaats komt. Uiteraard hoort daar een digitale pauze bij: in de buitenkamer is er dan even geen plaats voor smartphones, tablets of laptops.

mindfulness-3.jpg

Ook voor wie thuis werkt, heeft een korte verpozing in een outdoor space een positief effect op de concentratie en productiviteit. We sommen even de bewezen voordelen van verkwikkende pauzes in een buitenkamer op:
  1. Goed voor het mentale evenwicht: een buitenkamer of tuinoverkapping verlaagt de stress aanzienlijk. Het is een plek om even terug de pedalen te vinden, het juiste spoor, nieuwe ideeën. Tijd buiten spenderen is een vorm van natuurlijke meditatie. Tijd in de natuur is een buffer tegen depressies en moodswings.
  2. Goed voor de weerstand: meer tijd in de buitenlucht spenderen, is goed voor de luchtwegen en weerstand.
  3. Goed voor het cardiovasculaire systeem: een Japanse studie toonde aan dat de geur van groen en loofbomen een gunstig effect heeft op de bloeddruk.
  4. Goed voor de ogen: je ogen en brein de nodige rust geven na een dag van kijken naar het vermoeiende licht van computers en smartphones is ook bevorderlijk voor de kwaliteit van de nachtrust.

Vraag jouw inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze realisaties en ontdek de verschillende modellen en al hun mogelijkheden.

Gerelateerde artikels

Zomerse salade met geroosterde aardappelen, ideaal bij barbecuegerechten

Deze geroosterde aardappelsalade blinkt uit in eenvoud en smaak . De zure room, knapperige walnoten en fluwelen rozijnen zorgen voor de perfecte balans tussen zuur, zoet en hartig. Genieten met al je zintuigen!  
Gilles Draps ging voor Renson aan de slag in het Renson Concept Home en toverde heerlijke zomerproof gerechten op tafel waaronder geroosterde aardappelen met een zure roomdressing en een gegrilde côte à l’os met anjovisboter. Wist jij overigens dat je je barbecue op wieltjes zo onder je Camargue Skye terrasoverkapping kan rollen? Erg handig bij een onverwachte zomerbui.
Lees meer >

Om mee uit te pakken: gegrilde côte à l’os met ansjovisboter

Daar is de zomer, daar is de zon. En dan klinkt de lokroep van de barbecue. Met dit recept kan je je
gasten in stijl ontvangen. Een gegrilde côte à l’os is een zomerklassieker en valt zeker in de smaak. De anjovisboter, die boordevol umuami zit, geeft er een verrassende twist.
Lees meer >

Mindful in het leven staan voor beginners

Om een staat van diepe ontspanning te bereiken, hoef je geen meditatiegoeroe te zijn. Enkele simpele trucjes volstaan om ruimte te maken in je hoofd voor wat er echt toe doet en om volledig tot rust te komen.
Lees meer >