Discrete luxe in je tuin: dé trends gespot op Salone del Mobile

Een bezoek aan het Salone del Mobile – dé beurs voor interieurliefhebbers – is een inspirerende onderdompeling in de nieuwste woontrends. Eén ding is duidelijk: in 2019 draait het om genieten en luxe. Maar dan wel op een ingetogen, elegante, tijdloze en duurzame manier. Met de overkappingen van Renson kan je het hele jaar door ‘in luxe’ vertoeven in je tuin. De luxe van de kleine dingen, optimaal genieten van thuis zijn. Wij zijn voor!
Geïnspireerd en met een hoofd vol ideeën en informatie kwamen we terug van het salon. Deze trends en tips delen we graag met jou:

1. Kwalitatief en duurzaam 

Ook ontwerpers zijn begaan met het klimaat. Ze gaan steeds meer op zoek naar een combinatie van design en oplossingen voor een langere levensduur en herbruikbaarheid van interieuritems. Wat kan je zelf doen? Kies voor materialen die kwalitatief zijn en een lange levensduur hebben, zowel voor je huis als tuin. Zo is een aluminium overkapping bijvoorbeeld erg sterk en duurzaam, en oogt het tegelijkertijd modern en strak. Laat je voor de juiste materialen adviseren door een expert. 

Het Tami Seating Sytem van Patrick Norguet is bijvoorbeeld opgebouwd uit een aluminium basis en bamboe. Innovatief én gemaakt van ecologisch materiaal. Je kan je set zelf samenstellen: een sofa, een stoel en een geïntegreerde koffietafel maken deel uit van dit prachtige en duurzame design

2.    Verplaatsbaar en veelzijdig

Nog zo’n toffe trend op het Salone del Mobile: verplaatsbare luxe. Hou je van afwisseling, dan verplaats je de compacte, duurzame meubels, of je verandert de functie. Een lounge chair waar je in geen tijd een stoel of poef van maakt, het is perfect mogelijk. Marcel Wanders ontwierp er eentje voor Louis Vuitton. 

3.    Weldoende wellness

Een huis dat een positieve invloed heeft op je gezondheid is helemaal in bij de grote designers. Een item moet er niet alleen goed uitzien, het moet je ook goed doen voelen. Ontwerpers maken daarbij gebruik van technologieën die je fysiek en emotioneel welzijn bevorderen. En waar kan je beter tot rust komen dan in je tuin? Rustgevende muziek dankzij ingebouwde outdoor boxen, comfortabele meubels en de luxe om in alle seizoenen van je buitenruimte te genieten, maken het mogelijk. 

4.    Groen, groener, groenst

De ‘urban jungle’-trend is niet nieuw, maar planten om je heen worden nog belangrijker. Ze zorgen voor een stukje connectie met de natuur en dat brengt rust in je hoofd. Heel belangrijk nu de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat stressgerelateerde ziektes op de tweede plaats zullen komen in 2020. We zagen veel groen op het Salone del Mobile. Binnen of buiten, je kan zelf gemakkelijk meer groen voorzien. Sommige kamerplanten doen het perfect op je terras. En dankzij de overkapping van Renson geniet je er het hele jaar door van. 

imageedit_2_3371929365-1.jpg

5.    Licht en luxe

Licht is al lang niet meer louter functioneel. De juiste buitenverlichting creëert een gevoel van luxe en sfeer. Schemerlampen voor een romantische avond, genieten van een goed boek onder je tuinafkapping, of elegante tafelverlichting voor een gezellig diner? Onze experten adviseren je graag om de perfecte sfeer te creëren. 

imageedit_5_6860796643.jpg

Anmod om vores inspirationsbrochure

Lad dig inspirere af vores mange vellykkede projekter, og se de forskellige modeller og det store udvalg af tilbehør.