10 zen-tips om thuis en in de tuin te ontstressen

Onthaasten na een drukke dag is niet altijd evident. Kun je wel wat tips om te ontstressen gebruiken? Deze zen-tips helpen je om weer tot rust te komen, thuis én in de tuin.

Ontstressen binnenshuis 

1.    Haal planten in huis, want deze groene jongens doen aan natuurlijke luchtzuivering. Gezonde binnenlucht draagt bij aan je gezondheid en gemoedstoestand.

2.    Ken je het concept slaaphygiëne? Een goede slaaphygiëne houdt in dat je je slaap op voorhand positief beïnvloedt, bijvoorbeeld door geen grote inspanningen meer te doen voor je gaat slapen. Minstens even belangrijk is dat je je smartphone, tablet en computer uit de slaapkamer weert, want die houden je langer wakker en verhinderen de aanmaak van melatonine.

3.    Gun jezelf elke dag wat ‘me time’. Negeer alle huishoudelijke beslommeringen gedurende een halfuurtje en nestel je bijvoorbeeld met een kopje thee en een tijdschrift in de sofa.

4.    Het meest stresserende moment van de dag? Dat is wanneer je, met de slaap nog in je ogen, je sleutels niet terugvindt, precies op het moment dat je dringend-dringend moet vertrekken. Maak het jezelf makkelijk en geef belangrijke spullen een vaste plek. Zo begin je je dag alvast met één ‘stressje’ minder.

5.    Laat ons toe om een open deur in te trappen: gezond eten is je belangrijkste wapen tegen stress. Groenten, peulvruchten en volkoren granen houden je de hele dag op de been. Koffie, suikers en alcohol gaan dan weer onvermijdelijk gepaard met energiepieken en -dalen.

Ontstressen in de tuin

6.    Je tuin is de ideale plek om je zorgen even te vergeten. Ga naar buiten, haal een frisse neus en geniet van de buitensfeer. Door je bewust te zijn van de subtiele veranderingen die de seizoenen met zich meebrengen, kun je je dagelijkse beslommeringen soms wat beter relativeren.

7.    In de zomer is er niks zo ontspannend als een dutje doen in de schaduw. Nestel je met wat kussens onder een boom of terrasoverkapping en droom heerlijk weg. 

8.    Doe aan lichaamsbeweging in de buitenlucht. Je hoeft niet per se te gaan joggen in het park: ook zwemmen, yoga en zelfs tuinieren helpen je om te ontstressen.

9.    Richt een hoekje in waar je even je gedachten op een rijtje kunt zetten. Niets zo idyllisch als een charmante schommel onder een boom in je tuin, maar voel je vooral vrij om van je plekje ook echt jóúw plekje te maken. Personaliseren is de boodschap.

10.    Maak van je terras een échte leefruimte. Door je terras af te schermen van wind en regen, en het gezellig maar praktisch aan te kleden, creëer je een extra ruimte waar je zalig kunt samenzijn met familie en vrienden. Je zult snel merken: het buitenleven doet je goed.

Vraag jouw inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze realisaties en ontdek de verschillende modellen en al hun mogelijkheden.

Gerelateerde artikels

3 straffe voordelen van een aluminium overkapping

Aluminium is een bijzonder populair materiaal voor terrasoverkappingen. En terecht, want het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam én beschikbaar in een heleboel stijlen. We overtuigen je graag van de voordelen van een aluminium overkapping, zodat je van alle twijfel verlost bent!
Lees meer >

Alles wat je moet weten over een vrijstaande terrasoverkapping

Een terras wat verderop in je tuin, op een afstand van de woning, lijkt in eerste instantie misschien een gek idee. Toch kiezen almaar meer mensen voor een vrijstaand terras én een vrijstaande terrasoverkapping. Om langer van de zon te kunnen genieten, bijvoorbeeld, of om je even écht af te zonderen met een goed boek, een drankje of een oude vriend.
Lees meer >

Een carport en terrasoverkapping in dezelfde stijl dankzij de Algarve Line

Ben je verknocht aan je woning, maar vind je dat er nog een carport – en eigenlijk ook een terrasoverkapping – bij hoort om het geheel helemaal af te maken? Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat het lijkt alsof die carport altijd al deel uitmaakte van het gebouw. Hetzelfde geldt voor de terrasoverkapping die je al zo lang in gedachten hebt. Maak snel kennis met de Algarve Line!
Lees meer >